Troublemaker - Reisverslag uit Anna Bay, Australië van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu Troublemaker - Reisverslag uit Anna Bay, Australië van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu

Troublemaker

Door: B.A.T.T.I

Blijf op de hoogte en volg Batti

07 Maart 2006 | Australië, Anna Bay

Gerard, wat leuk dat je reageert! Dus in 1 x was die kleine krullige opdonder er niet meer? Hihi. Nou, blij dat je me weer gevonden hebt ;-)

Het gaat goed hier! Ik zit nu in de bibliotheek waar ik gratis kan internetten, boeken kan huren, video's en dvd's (heb dan wel geen speler) enzovoort! Geweldig!

Verder heb ik er een nieuw baantje bij. Ik mag spinning, bodypump en boksles geven in een fitnesscentrum in de buurt. De eigenaresse is super enthousiast dat ik leuk in het team pas en zo. Jippie! dat betekent dus ook gratis sporten en groepslessen volgen zo veel ik wil! Das mooi meegenomen als arme sloeber zijnde. Ghihihi

Verder gaat m'n andere baantje rustig aan. Heb behoorlijk wat tijd over, omdat het momenteel niet al te druk is, maar dat wordt nu dus netjes opgevuld met m'n andere grote passie.

M'n eerste week was een leerweekje. Zoveel mogelijk paardrijden om de verschillende routes te leren kennen en ook de paarden met al hun verschillende karaktereigenschappen. Elke ochtend voeren om te zien hoe de rangorde in elkaar steekt en als er geen klanten zijn dan zelf te paard gaan en mijn eigen weg verkennen. Life is beautiful!

De tweede week daarentegen werkte ik alleen. m'n proef- en verkenningsperiode was voorbij. Hier begonnen de troubles.

Als je een tourguide bent, dan heb je veel verantwoordelijkheid wordt me continu ingestampt. Ik ga dus op m'n eerste dag alleen op pad en daar zit een jongetje bij die al 2 jaar ervaring heeft. Continu aan het zeuren of we gingen galopperen. Ik aanschouw die jongen. ja, kan redelijk uit de voeten met zo'n knolletje, dus ik zet na een tijdje een galopje in. BAF. Paardje schrok ergens van... Moeder die voor de ambulance werkt en ik hebben van die tijd af alleen maar gepraat over hoe vaak wij wel niet van een paard gerold zijn.

Dag 2:
Leuk zonnetje aan de hemel, paar ritjes vandaag, laatste ritje een bedrijfsuitje met aardig wat mensen, dus ik krijg een back-up mee ter veiligheid van de groep.
Hartstikke leuk. 2/3 van de groep kan niet rijden, 1/3 wel. De back-up, mijn collega Alicia, gaat dan met de paar mensen die wel kunnen rijden achteraan rijden om hen de mogelijkheid te geven een galopje te kunnen maken.
Zoals eerder vernoemd hebben de paardjes dus een rangorde waarin ze leven. Zodoende lopen ze ook in een bepaalde volgorde. Lopen ze niet op de goede volgorde trappen ze elkaar letterlijk terug naar hun plaats. Als je het dus goed begrijpt dan loopt degene met een lagere rang achter de hogere aan die de baas dus is. Vind het baasje dat je te dicht op em zit, dan kan je nog weleens een trap verwachten. Zo gaat dat met paarden.

Welnu, op bijna het einde van de rit krijgt het paard van Alicia een trap op z'n borst. Hij wankelt als een dronkenlap verder, Alicia springt eraf, paard wankelt verder, hinnikt nog 1 x (zoals dit vrolijke beestje altijd deed), loopt recht in de bosjes en valt neer. 2 minuten later was ie dood. Jong, prachtig beest dat waarschijnlijk een hartafwijking had en door die trap op zijn borst een hartaanval gekregen heeft.

Dag 3:
2 paarden hebben continu ruzie in 1 van de vele zogenaamde 'bakken' waar ze met z'n tweetjes in staan. Normaal zijn het vrienden. Maar nu trapt de 1 de ander helemaal in de kreukels. Continu. Ik probeer ze uitelkaar te halen dus, maar de herrieschopper laat zich niet zo maar te pakken nemen. Nah, simpel, dan haal ik die ander gewoon weg. Ik daarmee bezig komt die ander weer aangeraced. Oren naar achter zo vals als het maar zijn kan, draait z'n kont naar ons toe en op dat moment scheurt die ander er vandoor natuurlijk. Ik zat een beetje klem tussen het paard wat ik probeerde te pakken en het hek wanneer die schrok van de aanval, dus eerst werd ik even aardig fijngeperst en daarna scheurde hij ervandoor natuurlijk om die trap te ontlopen. Hoppa, wordt Batti op de grond gegooid. Komen net klanten aan die voor 't eerste een ritje komen maken..

Dag 4:
Leuk ritje met de familie. Mijn paard is een zogenaamd leidpaard. Niet alle paarden zijn capabel om voorop te lopen, dus heb je soms een paard tot je beschikking die een lagere rang heeft dan de eerste klant achter je.
Leuk ritje, maar soms moeten we even wachten op wat mensen. Of een paard toiletteert even of hij eet en de bestuurder weet zich ff geen raad wat te doen en er kunnen nog veel meer reden te verzinnen zijn om te wachten op elkaar.
Omdat het paard achter me een hogere rang heeft, was hij blijkbaar verveeld tijdens het wachten en besloot even van de onervarenhied van zijn bereijder gebruik te maken. In een flits draait ie zich om en geeft mijn paard een goede kick. BAF. Ligt mijn paard op de grond met mij half eronder. Hij wist natuurlijk niet wat 'm overkwam en rende van de schrik daarna weg om een veilige afstand op te zoeken. ZUCHT, Batti gaat achter paardje aan die op enkele tientallen meters braaf staat te wachten en staat te bekomen. Tour wordt voorgezet.

Nah, vier op een rij. Ik heb gewonnen.

• 07 Maart 2006 - 07:10

Angela:

He Batti

Het lijkt wel mijn dag hoe ik mijn kids moet sporen en stimuleren hahahaha........
    Nou goede oevening voor je meis..
    Batti sussen de knollen hahaha......
    Nou in ieder geval kan je weer les geven.
    Dat zal je ook zeker goed bevallen.
    Veel plezier voor zolang als het nog duurd meis.
    Dikke kus en knuffels van Devil & Kids

• 07 Maart 2006 - 07:12

Angela:

Sorry voor de taalfouten het is nog zo vroeg.
    Damn waar is mijn koffie=====>

• 07 Maart 2006 - 07:19

Jan(neke):

daarom kut knollen.....nee ik ga er ook nooit meer op. Hopelijk heb jij er meer plezier mee!!!!

• 07 Maart 2006 - 07:39

Petra:

Wel leuk van je baantjes , maar wel vervelend die eerste vier dagen.
    Je moet maar zo denken dat heb je in elk geval gehad.
    Je mams was laatst bij mij (5 3 2006)en die vertelde dat je het heel erg naar je zin had en dat je nog wel een paar jaar weg blijft. Dus ik dacht dan moet ik wel reageren op je berichtjes want ik zie je voorlopig niet in het echt. Nog bedankt voor je cadeau aan Alyssa en van de zomer kan ze hem wel aan. O ja, waar kon ik ook alweer foto's naar toe sturen?
    Nou heel veel plezier en ik laat snel weer van mij horen. liefs Petraapje

• 07 Maart 2006 - 07:57

Sprokkel:

Leuk dat het zo ontzettend goed gaat met je. Zo hou je het nog wel een tijdje vol daar in OZ. Keep up the good works.
    P.s. SMS komt snel.

• 07 Maart 2006 - 13:38

Gert-Jan:

Jemig wat fijn die natuur,
    en dan stugg blijven ontkennen dat terroristische aanvallen niet normaal en natuurlijk zijn...

Naja blij dat jouw lichaam alle vitale functies nog trouw blijft vervullen, tenminste daar ga ik dan maar van uit..

Verder is het een mooi verhaal >>

Groeten en have fun

• 07 Maart 2006 - 16:19

Randal:

Whoahahaha... Kijk zo lees ik het graag, echt helemaal te gek.
    Heerlijk zo'n beetje leedvermaak ;)

Ga zo door en ik kijk nu al uit naar je volgende schrijven hoor.

Je lieve Neef -x-

• 07 Maart 2006 - 16:51

Inge:

Dit verhaal lijkt wel op een slapstick! Ik wens je veel succes met jouw 'kinders', de hebt er nog een flinke kluif aan zo te lezen! Kus, Inge, Freek & Sushi

• 07 Maart 2006 - 18:36

Stean:

nee paardrijden is niet mijn vak ;) haha maar leuk dat je het nog wel naar je zin hebt en dat je fitness kan gaan doen. kan je de verloren uurtjes goed maken...

• 07 Maart 2006 - 19:46

Anne:

hai meid, leuk baantje! hier is het winter seizoen bijna voorbij, het is nog steeds te gek! veel poeder sneeuw, mijn moeder komt ook weer langs, gezellig! in april mei nog traningen en diploma s, hopelijk, behalen. x an

• 09 Maart 2006 - 11:30

Femke:

ha ha ha ja ja batteke ik lees het allemaal maar weer,super tof voor je dat baantje bij de sportschool.jij krijgt ook alles voor me kaar he.
    die knollen ja das niet mijn ding,als ze zo wild zijn.kijk je wel een beetje uit,paarden kunnen rare sprongen maken.
    dikke knuffel

• 09 Maart 2006 - 20:34

Judith:

Zo dat is lang gelezen. Ben net even achter elkaar al je verhalen aan het lezen. Tjeeee....super man dat je het allemaal doet...en wat je allemaal mee maakt geweldig!!!!!Tja Batti, paarden en sporten...de ideale combinatie.Hier is alles goed.Mark en ik wonen sinds 1 febr. samen en dat eigenlijk super goed moet ik zeggen.....als je weer een keertje terug in Nederland bent moet je maar even komen kijken naar ons huisJE hihihi groot is het niet maar wel meer dan die kamer toen der tijd.Moet zeggen dat ik veel aan je denk de laatste tijd...geen specifieke reden...Nou wereldreiziger...ik zal snel weer even een update van mij leven naar je gewone mail sturen...Liefs Judith

• 10 Maart 2006 - 20:00

Miranda,jan,chelsey,caitlin,charissa En Chaney:

hoi hoi batti

het gaat allemaal goed lees ik wel en weer een baantje erbij dus ook lekker druk en bezig.
    heb het ook erg druk heb vandaag een cursus gehad op school voor de overblijf was erg leuk en leerzaam weer een certificaatje erbij en ben afgelopen dinsdag ook begonnen met opleiding boekhouden best wel pittig hoor en veel huiswerk,maar we gaan er voor.
    ook lekker druk dus de kids ook nog en dan jan zijn werk nog de administratie dus ben s'avonds wel een beetje afgebrand,maar vind het ook wel een enorme uitdaging we gaan er gewoon voor en zien wel waar we eindigen.
    maar verder gaat hier alles oke.
    en gelukkig bij jou ook.
    ga nu even een bakje doen en even bank zitten en dan vind ik het voor vandaag weer genoeg.
    verder tot heel snel weer en veel liefs
    en knuffels van de kids en groetjes van ons en groote ben en ad.
    doei doei lieverd
    tot later weer
    xxxxxxxxxxxx jmccccdl

• 10 Maart 2006 - 22:00

S.:

whahahahaha,
    't zijn net m'n collega's.

Dit berichtje plaats ik dus anoniem, je weet maar nooit, straks leest een collega het.

Liefss
    je nichie (die dubbele)

• 31 Maart 2006 - 07:10

Roo-tje:

heeeey ik lees dit en zie zo'n ouwe zwart-witte comedy capers 4 me..........lachen:)......... greetz en huggies