G'day again! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu G'day again! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu

G'day again!

Door: Batti

Blijf op de hoogte en volg Batti

07 Mei 2008 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hallo allemaal,

Dat doe ik goed he? VOOR India en NA India berichten schrijven.. Ik ben hopeloos. M'n website moet ik giga bijwerken. In India niet veel geinternet wegens veel reizen en tijdsdruk. Maar ik heb ZO veel verhalen te vertellen, dat gaat me nooit lukken om t allemaal op te schrijven. India, ze zeggen: you either you love it or you hate it. Nou, ik maak geen keuze. Ik doe het beide!!! Echt nog nooit zoveel gezien en meegemaakt in zo'n korte tijd en in elk ander land.

De laatste week van India was pretty stressvol. Zeker de laatste dagen waren voornamelijk onplezierig door bepaalde incidenten. Ook omdat mam en ik ontzettend grote afstanden afgelegd hebben in een zeer kort tijdbestek, was er amper tijd om uit te rusten. En die tijd die we ingepland hadden om op een verlaten tropisch eiland te verblijven om uit te rusten (reizen kan echt erg vermoeiend zijn!), moesten we dat drastisch inkorten wegens het verkeerd voorlichten van accomodatie kosten. Wij buitenlanders betalen ENORM veel meer dan de lokalen. Dus toen hebben maar weer verder getoerd om nog nét iets meer van het land mee te krijgen :-D

Kom nu net uit Kuala Lumpur, Maleisie. Echt waar als je geld genoeg hebt en een enorme zin hebt om te gaan shoppen, ga dan absoluut naar deze stad. Het is ZO fashionable en het lijkt wel of de hele stad georienteerd is op winkelen. VERUKKELIJK is dat! Inge, jij zou het ook helemaal geweldig vinden!! Ik kom nog wel es terug als ik later groot en rijk ben!! :-P

Ben vandaag in Auckland aangekomen. Het echte backpacker levenbegint weer: hostels, niemand kennen, werk zoeken, kamertje zoeken, de hele riedel. Niet altijd even makkelijk en leuk. Na een tijdje op reis te zijn ben, waardeer je op een gegeven moment een vast stekje wel met vaste vrienden etc. Tenminste.. dat geldt voor mij dan. En heb al ZEKR geen zin meer in hostels! Kamers delen met min. 4 personen etc. JAk! Maar goed, ik kies ervoor om dit te doen en alle leuke dingen hebben ook andere kanten, dus.. niet zeuren en zeker blijven lachen!!!

Nog in de lucht bij Auckland aangekomen begon er al iets te bloeien.. het uitzicht over de stad was prachtig! Helemaal vol enthousiasme om eindelijk in Nieuw Zeeland te zijn aangekomen (ben er al jaren zo dicht in de buurt geweest), liep ik de aankomsthal binnen. Ik had geen concrete plannen en geen accomodatie geregeld. Gewoon helemaal open minded en me geheel overgegeven aan mijn lot van het leven van een backpacker. MAAR toen stond daar een vrouw op het vliegveld met een bordje met mijn naam erop!!! Ingrid!! Familie van een goede vriend van mijn moeder vanwaar haar ouders volledig Nederlands zijn.

Wat een verrassing. Iemand die me komt ophalen! Whoop whoop!

Dat was zo gaaf. Haar ouders schijnen nu in Nederland op vakantie te zijn. In Arnhem denk ik zelfs!

Ingrid ging er helemaal vanuit dat ik haar gewoon zou volgen naar de auto, m'n tassen erin zou gooien en huppa met haar meegaan. Okay.. Graag!

Ze bracht me niet naar haar huis, maar naar haar ouders' huis. Goed voor me om even bij te komen zei ze vriendelijk. Nou dat is aardig! Maar het wordt nog leuker: ik verblijf nu in een zeer classy ogende wijk. Het huis bevindt zich net boven het strand met een uitzicht over een PRACHTIGE baai. Ik mag er eventjes vertoeven. WOW!! Ik geloof dat ik in de backpacker hemel ben!!

Ben behoorlijk uitgeput van de 2 dagen reizen, dus dat komt helemaal geweldig uit. Ik had dit in m'n stoutste dromen nog niet durven dromen dat dit zou gebeuren!!

Nu ligt er ook al een baantje voor me klaar mocht ik dat willen in hun wafel fabriek. Leuk zeg! Ingrid en ik klikken goed (bedankt Cor!!!). Zij gaat naar Aus voor 3 weken en dan pas ik op haar huis, kat en val in voor haar op het werk. Misschien, maar ik denk t wel, dat ik al eerder begin. Lekker centjes verdienen.

Heb een klein plannetje durven maken. In Juli ongeveer schijnt het winterseizoen echt te beginnen en dan moet je echt in het zuider eiland zijn schijnt. Kijken of ik een baantje kan regelen in een ski gebied, zodat ik zelf ook behoorlijk wat actie kan ondernemen. Tot dan toe zal ik gewoon in Auckland blijven en de omgeving hier verkennen. Natuurlijk Les mills bezoeken en kijken of zij nog mensen nodig hebben eventueel. Ook wil ik graag een cursus doen weer van Les Mills, maar weet niet of je dan ook de Ehbo enzo moet hebben, dus ik zie wel hoe dat loopt.

Dusss... ik ben helemaal in de wolken. het avontuur in Nieuw Zeeland begint goed met uiterst aangename verrassingen!

Foto's zijn te zien op facebook. Spoedig volgen er meer.

Ik hoor dat het fantastisch weer in Nederland. Doet me deugd! niets is lekkerder dan een heerlijk voorjaarszonnetje wat de mensen altijd meer doen lachen!

Ik hoop dat iedereen het goed maakt en excuses voor het schrale contact de afgelopen tijd en voor dat ik nog niks verteld heb over India.

Al het beste weer en hopelijk tot snel!

p.s. Wat jammer dat ik trouwens niet eerder wist dat jouw vriendin in Hampi woont Meijke, want daar zijn we geweest! En het huwelijk van janneke cd Vlist is deze maand? Wie is de gelukkige man? Veel plezier en de hartelijke felicitaties met gelukswensen van mij!

• 07 Mei 2008 - 05:24

Hé Bat!

Leuk weer wat van je te lezen, ik vroeg me al af waar je uithing! Je hebt je tijd in India optimaal benut zo te lezen (of een beetje té?). Hopelijk kom je weer een beetje tot rust in Nieuw Zeeland in het huis met dat mooie uitzicht! Wat fijn voor je dat je rustig weer nieuwe plannen kan maken, terwijl je lekker centjes kan verdienen in die fabriek. Het komt altijd goed met jou, daar heb ik geen zorgen over!

Hier is het inderdaad ook mooi weer én ik heb vakantie. Heerlijk! Afgelopen zondag zijn we (Freek, José, Roel en ik) teruggekomen van een weekje vakantie in de Dordogne. Het weer was wisselvallig (van regen en koud tot warm en zonnig), maar het was er erg gezellig en mooi. Nu ben ik hier ons kleine tuintje aan het omtoveren tot een klein stukje Frankrijk met veel bloemetjes. Bat: een hele goede start in Nieuw Zeeland en ik denk aan jou!

(k)

Inge

• 07 Mei 2008 - 07:08

Anja:

He schat, weer genoeg gedaan lees ik weer. Heerlijk voor je. Ik heb nu vakantie, ga morgen weer naar Aruba. Laatste keer, want dan komen Marc en Simone voorgoed terug naar Nederland. Ach ja, ben er dan 3 x geweest in verschillende jaargetijden, dus hartstikke gaaf. Verder met mij alles goed, lekker beetje tennissen en begin ook weer met fitness, en het mooie weer is idd gearriveerd,dus lekker wandelen en fietsen. Heb zin in de zomerrrr!!!!! Meissie, blijf genieten en hou ons op de hoogte! Dikke knuf, An xx

• 07 Mei 2008 - 13:23

Gerda:

Hoi Batti.
    Heel veel sucses en reisplezier in Nieuw-
    Zeeland.
    En blijf genieten want het is een prachtig land.
    Blijf zoveel geluk houden als je bij aankomst had.
    En alvast en beetje vroeg gefeliciteerd met je verjaardag.

Dikke knuffel Gerda en natuurlijk
    van Peter

• 07 Mei 2008 - 22:07

Rob Floris:

Leuk weer van je te horen Batje. Fantastisch wat je allemaal meemaakt; blijf het zo lang mogelijk doen is mijn advies. ben best wel jaloers op wat je allemaal meemaakt.
    Cu, Rob

• 09 Mei 2008 - 07:00

Tim & Loesje:

Hey Batti,

wat super om eindelijk even wat berichtjes van je te kunnen lezen. En wat een geluk daar in NZ. Nou gelukkig maar na het streesvolle India. Ik snap zoooooo goed wat je bedoelt. India, leuk maar ook zo stresserig.

Hier in Aussie alles goed. Vandaag teruggekomen van Fraser! Zelf een 4WD gehuurd. Top!

Morgen verder omhoog! Stuur snel weer een berichtje!! Heb je trouwens ons sms;je nog gehad. We hadden te laat gezien dat je gebeld had! Nou geniet ze daan aan de overkant en we zullen naar je zwaaien!!!!

Kus, Tim & Loesje

• 14 Mei 2008 - 15:18

Hai lieve Bat,

ont-zet-tend bedankt voor je kaartje! Echt leuk om te weten dat je aan me denkt. Dikke kus hiervoor: X

• 15 Mei 2008 - 06:40

Stean:

ik lees dit nog wel hoor ;)

• 15 Mei 2008 - 21:19

Jolanda:

Van harte met je verjaardag!!!! Alles oke? Genietmaar lekker van Nieuw Zeeland.Wordt vast weer een leuke tijd jou kennende.
    Groetjes vanuit Lobith x x x

• 20 Mei 2008 - 08:29

Meyke:

Hé Bat!

Tja, kon ik ook niks aan doen! :P Wel grappig dat je dan juist naar Hampi bent gegaan!
    Janneke trouwt as vrijdag met Rob Evers, uit Angeren. Vrijgezellenfeest was afgelopen zaterdag. Echt heel maf, maar ben wel heel blij voor ze, echt een afgrijselijk gelukkig stel haha!

-Meyke (met een -y- ;))

• 21 Mei 2008 - 17:41

Inge:

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een hele leuke dag hebt gehad! Heb je mijn sms-je ontvangen?

Dikke knuffel,

Inge