Nieuwjaarsgroet met een goed doel - Reisverslag uit Sydney, Australië van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu Nieuwjaarsgroet met een goed doel - Reisverslag uit Sydney, Australië van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu

Nieuwjaarsgroet met een goed doel

Door: Batti/Dana

Blijf op de hoogte en volg Batti

31 December 2006 | Australië, Sydney

Hi there!!

Iedereen klaar om een jaar af te sluiten?? Klaar om er een einde aan te breien? Met als gevolg dat er een geweldig nieuw begin je te wachten staat? Denk je: wat klets die meid uit haar nek met geweldig. Het leven draait gewoon door.. Zelfde oude sleur als altijd.. Niet iedereen is zo lucky als jij.. :-/

Really??? Nou, je bent je eigen baas over je eigen leven en als je inderdaad in zo'n staat van denken bent beland dan heb ik goed nieuws voor je!! JIJ kunt daar verandering in brengen!!! Als je echt desperate bent: duik in de boeken: wat te doen om je leven uit een sleur te helpen. OF praat met mensen!! Praat met mensen die wél een uitdagend leven hebben, die vol energie zijn en die ondernemend zijn. Veel dingen om handen hebben. Praat met hen! Zij kunnen je in alle waarschijnlijkheid wat vertellen war jij wat van kan opsteken! Netwerk, netwerk en netwerk, zo kom je veel te weten, zo kan je ideeen opdoen en je kan je energie laten geven door hen die er zoveel van hebben!

Mooie tijd van evalueren het einde van het jaar, nietwaar? Wat was fantastisch het afgelopen jaar? Wat was echt het dieptepunt? Van welke negatieve dingen heb je geleerd? Welke leuke dingen wil je laten terugkomen? Mensen die doelen hebben in hun leven zijn in het algemeen de gelukkigere mensen. Mensen die ergens naar streven hebben meer plezier in het leven. Ook een feit.

Dus.. heb jij al enig idee wat jij wilt bereiken in het nieuwe jaar? Misschien weet jij het ook al op een langere termijn waar jij op af streeft. Geweldig!

Als jij het niet weet, verzin dan iets! Wat wil jij bereiken in een paar jaar tijd? Een nieuwe auto? Een huis kopen? Een reis plannen? Wat wil jij heel graag hebben, doen of bereiken?

Heb je iets in je hoofd? Fantastisch! Dat is dus jouw lange termijn doel. Dat grote dingen waar jij voor werkt. Elke keer als jij dus naar je werk gaat hoe leuk of hoe vervelend je dat ook mag ervaren, weet je waarvoor je werkt. Maakt dat je dag gemakkelijker denk je? Ik denk het wel! Als jij even 5 min. met je hoofd niet aanwezig bent en lekker aan het dagdromen bent op het werk en je collegae vragen of je wel ok bent, zeg jij: ow ja.. ik ben heel erg okay. Ik was even bij mijn jacht/nieuwe auto/huis/reis/of wat dan ook jouw doel is!

Maar.. dit doel is zo ver weg!! Soms lijkt het zo ver weg voor je dat het niet realistisch lijkt. Je bent dag in dag uit op je werk bezig geld te verdienen. Soms heb je mindere dagen en soms heb je leuke dagen. Als je wat mindere dagen hebt is het soms lastig om positief te zijn en aan die droom jacht van je te denken of die nieuw auto. Dat is zo ver van je vandaag nog! Inderdaad. Gelijk heb je, dus.... zet ook korte termijn doelen!

Je zet elke week/maand geld opzij om dat doel te bereiken wat nog jaren van je af ligt, right? Nou, als je dan ook doelen zet die je op korte termijn kan bereiken, dan is dat veel bevredigender nietwaar?! Hoe goed voelt het om een doel te bereiken? Hoe héérlijk voelt dat?! Iedereen kent dat gevoel wel al is dat op sportief gebied, schoolprestaties of op werk- of persoonlijk gebied.

Dus je kan je voorstellen dat werken voor iets in het korte vooruitzicht makkelijker is dan werken voor iets dat erg ver van je af is.

Door korte termijn doelen te stellen, beloon je jezelf voor je verrichte werk. Wat dacht je van een schoonheidsbehandeling? Of een massage voor je vermoeide lichaam? Een dagje uit met de kids? Een romantisch weekendje weg? Of een nieuwe cd, boek of dvd? Een nieuw koffie apparaat? Een sportclub abonnement? Of een... vul zelf maar in!

Het komt er op neer: weet waarvoor je werkt. En beloon jezelf voor je inzet :-)

Denk je dat het werk een stukje gemakkelijker wordt als je deze theorie in de praktijk stelt? Ik denk het wel!

Denk je dat de last/druk van je werk minder is, als je weet waarvoor je werkt? Voor die lekkere verwennerij voor jezelf? Hell yeah!!

Deze boodschap wil ik graag aan iedereen meegeven voor wie dit kan gebruiken. Dit is iets heel belangrijks wat ik geleerd heb.
Nauwelijks wordt dit belangrijke onderwerp behandeld op scholen en dergelijke. Zoals ik dit ook nooit geleerd had, totdat iemand mij van het werk me neerzette en me dit principe van "weten waarvoor je werkt door doelen te zetten" uitlegde.

Het is zo logisch, maar als je iets niet geleerd wordt, hoe weet je dan hoe iets moet? Dit kan één van de simpelste dingen zijn. En ik ben blij als ik ook maar 1 iemand hiermee bereik een betere tijd op zijn of haar werk te hebben of in zijn of haar leven. Door simpelweg een agenda te kopen of beter te benutten. Plan je weg. Stippel je jaar uit van te voren zo goed als je kan. Welke familie/zakelijke/prive evenementen weet je al welke je naartoe gaat? Welke vakantie weet je al wanneer en je die gaat benutten? Zie welke tijd je overhoudt bij het afstrepen van je verplichtingen die je nu al weet die je hebt in 2007.
Welke tijd hou je over? En HOE ga jij die indelen?!

Hoeveel mensen hoor je om je heen wel niet klagen over het werk? Over de druk, de hoeveelheid uren die ze maken, collegae, het werk zelf enzovoort! Mensen vinden het héérlijk om te klagen en zich over dingen druk te maken. Als ik kijk naar de mensen om mij heen die ik ken, dan kan ik er minstens tientallen opnoemen die zo door het dagelijkse leven gaan. Maar helpt dat met je postieve houding op het werk? Helpt dat met je positieve houden naar jezelf toe? Helpt dat je dag gemakkelijker door te komen?

Kort om: zet een lange termijn doel om naar te streven én zet korte termijn doelen om jezelf te belonen.
Werk naar je droom toe. Weet waarvoor je werkt. En uiteraard: weet warvoor je leeft.

Bedankt voor het lezen lieve mensen! Ik wens jullie allemaal héél veel plezier en voorzichtigheid toe in de beroemde nacht en voor het jaar 2007...

!!!!! MAAK ER EEN GEWELDIG NIEUWJAAR VAN !!!!!

• 31 December 2006 - 04:45

Ro:

Eeeey meissie weer eens wijze woorde en nog gelijk hebbe ook nog (voelt lkkr he)in ieder geval tankx en voor jou het zelfde en alles wat nog beter voor je kan worden.......keb lang niks van me late lezen, maar NU k dit lees heb je me geholpen 1 beslissing te nemen,waar k allang mee zit......dus 4 dat in ieder geval bedankt....en sorry dak zo lang niks van me heb late weten.....en 4 de rest wil k ook een goed en gezond 2007 toewensen en 4 batti moet k dit nog ff kwijt dak je heeeeel erg mis,maar keb je wel hele tijd bijgehouden hoor.......maarja kan nog wel ff doorgaan,ben jij onderhand weer trug of niet...........in ieder geval een GOED & GEZOND 2007 grtssss & xxx

• 31 December 2006 - 09:28

Inge:

Hé Bat! Ineens was je weg gisteren...maar dat had je gezegd van tevoren! Heb ik je alleen nog geen goeie reis naar Perth gewenst. Dus bij deze! En de prachtige foto's die je op de site heeft me ook wel aan het denken gezet...Jij ook veel moois voor 2007 gewenst, moge al je doelen waar je naar streeft bereikt worden! xxx

• 31 December 2006 - 09:30

Inge:

Altijd irritant als je achteraf ziet dat je een foutje (heeft=hebben) hebt getypt in een berichtje, dus lees daar maar snel overheen haha! Kus!

• 31 December 2006 - 11:32

Inkie:

Hey batti,

Wat een wijze woorden, maar zooo waar allemaal!
    We gaan ervoor!
    Ik wens je een goede jaarwisseling toe, en een super 2007.

Groetjes.

• 01 Januari 2007 - 10:48

Gerda En Peter:

Hallo Batti

Wij wensen je een heel goed en gezond 2007.
    Maak er een heel mooi en bereisd jaar van.
    groetjes en liefs.
    Gerda en Peter

• 01 Januari 2007 - 12:09

Meyke:

Ahahahaha! Life coach...lol

• 01 Januari 2007 - 12:10

Meyke:

Oh ja: een grandioos nieuw jaar gewenst!
    Kus

• 02 Januari 2007 - 08:07

Judith:

En je hebt weer helemaal gelijk!!! Super gelukkig, gezond en liefdevol 2007!!!

Kus Juud

• 02 Januari 2007 - 11:10

Je Weet Wel Van Wie:

Maar als je dit niet weet of niet lukt *-)

• 08 Januari 2007 - 13:54

Jolanda:

Hee Batteke.Er is nu eindelijk een brief naar je onderweg.Cool omje verhalen te lezen en eh.....wat zit er een boel wijsheid in je.Van onze kant ook heel veel liefde,geluk en gezondheid voor een spetterend 2007!!!!!!!!!!!