LAOS - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu LAOS - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu

LAOS

Door: B.T.

Blijf op de hoogte en volg Batti

13 Januari 2006 | Thailand, Bangkok

Dit is een geweldig land!

Mijn reis door Laos begon letterlijk in het begin van het nieuwe jaar. Oud en nieuw heb ik aan de grens doorgebracht in het noorden van Thailand. De volgende dag ben ik Laos per boot ingetrokken.

3 Dagen met een zogehete 'langzame boot' naar de stad Luoang Phrabang vertrokken. Wat een geweldige tocht!! (Zie foto's, maar is lang niet zo indrukwekkend als met blote oog zien en voelen natuurlijk.)

We hadden prachtig mooi weer waardoor de omgeving op zijn best te zien was in dit droge seizoen in Laos. Veel verschillende soorten mensen in de boot. Oud, jong, reizigers, vakantie-gangers, locals, feestbeesten, etc.
Voorin waren allemaal zitplaatsen. Achterin lag een rieten mat voor de bagage e.d.
Samen 2 super maffe Amerikanen, die ik een paar uur eerder ontmoet had, besloten we onszelf daar in te nestelen. Konden we lekker chill uitgebreid liggen, slapen, relaxen, what ever, maar al gauw zaten we met 10 man daar op een schuitje. Super gezellig!! Echt feestje! Allemaal verschillende nationaliteiten natuurlijk met allemaal verschillende verhalen, humor, muziekinstrumenten(!), talenten, etc. dus we hebben ons enorm vermaakt! Ja, we hebben ook intens genoten van het uitzicht op het prachtige landschap!

2 nachten hebben we in dorpjes aan de oever doorgebracht en toen kwamen eindelijk aan in Luoang Phrabang. Een reuze leuk stadje. Nog steeds met de groep bij elkaar habben we een heel guesthouse veroverd. Er was net 1 kamer te kort zelfs, dus hebben die ontzettende mafketels van een Amerikanen genaamd Joe en Sully (je kunt het je niet voorstellen idioot die 2 zijn) me in hun kamer gesleept. Matrasje op grond neergegooid. ff proppen en klaar is kees. Eigenaar moeilijk moeilijk doen. 2 personen op 2 persoonskamer, maar met een leuk dealtje is alles goed gekomen.

Veel franse invloeden zie je in dit stadje terug. Wat ik absoluut niet erg vind though! Hele mooie architectuur enzo! Allemaal geweldig leuke kleine steegjes wat keer op keer weer een nieuw avontuurtje was, want overal is iets anders te zien. Dan kom je vele budha's tegen, dan een soort van bioscoop ;-), dan tempels, dan allemaal straatventers, verscholen guesthouses, mani- en pedicures en ga maar door. Geweldig! Elke keer weer doe je verrassende ontdekkingen!

Meteen eerste dag daar Emanuele tegen het lijf aangelopen en hem bij de groep betrokken. Erg leuk. Erg goede gesprekken enzo. Na paar dagen het stadje en de omgeving een beetje verkend te hebben, zijn m'n nieuwe italiaanse maatje en ik doorgereisd naar de hoofdstad Vientien.
Daar niet veel tijd gespendeerd. Mister italia die nu woonachtig is in Sydney had een vlkiegtuig te catchen en ik ben meteen de volgende dag naar mijn droomplaats doorgereisd. Helemaal in het zuiden van Laos in 1 ruk door naar de vierduizend eilanden.

Daar kan je met de dolfijnen zwemmen. Nah, ik niet dus, want er waren minstens 6 personen nodig voor zo'n trip en die konden we niet vinden! (Ik was inmiddels weer samen met een m'n nieuwe mexicaanse buddy die ik in de bus ontmoet had.)

Beetje jammer!!! De eilanden opzich waren heel erg mooi, maar er was geen strand ofzo (wat wil je in een rivier?) wat ik toch wel erg waardeer. Bovendien kon ik m'n rust niet ecth vinden omdat de tijd begon te dringen om naar Oz te gaan waar m'n moeder zo naartoe komt!

Mijn mexicaanse roommate had ook een strak tijdsschema, dus zijn we samen na een dag vertrokken. We hebben wel ff een paar eilanden ontdekt per fiets en hele mooie foto's gemaakt. Hij ging naar Cambodja, ik naar bangkok. WEER zo'n lange reis (kijk maar eens op de kaart!).

Kort om: niet echt kunnen genieten van de juist oh zo relaxte mensen van Laos. Maar dat komt nog wel een keer. Ik heb ze wel kunnen opserveren in de bussen enzo. Beetje met ze gecommuniceerd, in hoeverre mogelijk..
Ik heb wel wat gezien.. Erg geweldig volk. De dorpen zijn zeker top! Daar hebben ze helemaal geen geld en daar hoef je ook echt niet te twijfelen over hun eerlijkheid enzo! De mensen kennen daar geen geldzucht, hebzucht, 'criminaliteit', etc. Iedereen is zo close onder elkaar..

De foto's van Laos vind je in het fotoalbum helemaal bovenaan. Staan beetje door elkaar en zijn er nog al wat, maar ik heb nu ff geen tijd ze hier op volgorde enzo onder het verhaal te zetten. Ze gooien me uit 't i-cafe nl!

Heel fijn weekend iedereen!!!

Liefs Batti!!

• 13 Januari 2006 - 20:56

Anne:

hey batti, dat klinkt weer super, heerlijk warm op een eiland... het is bij mij min 12 en de mountain attack heeft vnavond plaats gevonden. dan gaan ze met de tourskies verschillende bergen op en racen om hun leven. mijn vriend deed ook mee, heb mooie foto s kunnen maken en hem drinken gegeven. ik begin zondag weer met werken, na een maand lang knie blessure, hopelijk gaat het goed. morgen ga ik genieten van de sneeuw en de zon, alvast kijken hoe het gaat met skien. greetz anne

• 14 Januari 2006 - 11:21

Jan,miranda En Kids:

hoi hoi batti
    het gaat er nu echt van komen je gaat nu naar waar je heen zou gaan en dan ga je mamie weer zien leuk hoor voor je en voor moeders ook geniet er van zolang ze er is,maar alles gaat je goed en houden zo doe mama corrie de groetjes van ons en veel liefs en jij ook
    spreek je weer snel fijne reis en tot snel
    doei doei lieverd
    xxxxxxxxxxx jmccccdl

• 15 Januari 2006 - 08:19

Dad:

Lieve Batti,
    Ik hoop dat de vlucht je goed afgegeaan is; ik had je moeder nog een doos echte Hollandse drop mee willen geven maar dat blijkt in Australië niet te mogen worden ingevoerd! Jammer, want echte Hollandse kaas en drop zal je wel missen in je avontuurlijke leventje.....Heb je daar al een leuk onderkomen kunnen vinden tegen betaalbare prijs? Dat zal wel weer even wennen worden voor je, want daar zal je er niet in slagen om voor € 5 per nacht te mogen slapen... Sydney is een mooie stad en zal ook duur zijn; probeer het in de steden 50 - 100 km daaromheen; ik neem aan dat de logieprijzen daar lager zullen zijn...Hier heeft het vannacht weer behoorlijk gevroren; de waterpartij achter onze woning is volledig dicht gevroren; zelfs daar waar er altijd stroming is; verder alles goed; leuk te zien dat je nog steeds reacties ontvangt op je reisverhalen. Wellicht kunnen wij vandaag nog even chatten; rust/slaap eerst maar weer goed uit. Groetjes van Moes en de anderen...Love C,R,L&Dad XXXXxxxxxxxx

• 15 Januari 2006 - 08:30

Dad:

Oh ja, bijna vergeten: ik heb Rambo gisteren weer geborsteld.....mijnheer kermde alsof hij geslacht werd....werd ook aggressief; heb hem voor 't eerst in jaren flinke tikken moeten verkopen om de klus te kunnen klaren. Jammer dat het niet anders kan ennnnee....mijnheer is inmiddels (per 06-01-06)16 jaar geworden! Love, Dad

• 20 Januari 2006 - 19:24

Annie En Carole:

HOI BATTI !!!!!
    Wat heb maak je toch een geweldige tijd mee!! Maar jij bent ook een echte avonturier! Wat zou het leven heerlijk zijn om je nergens om te hoeven bekommeren...helaas is het soms niet anders in deze maatschappij, dus moet je er zelf het beste van zien te maken, en jij bent daar een groot voorbeeld van!Is je moeder al goed aangekomen?! Wat heerlijk dat jullie elkaar weer in de armen kunnen sluiten! Wij wensen jullie een fantastische tijd samen!! Heel veel liefs van ons!!XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 22 Januari 2006 - 12:00

Meyke:

Tjees wat is Rambo een fossiel zeg! Ben benieuwd hoe je het in Australië vindt! Ik wilde er vroeger ook altijd naartoe, maar nu heb ik die behoefte niet meer zo. Het bevalt me prima hier in ons lage landje.
    Momenteel werk ik in de verloskundigenpraktijk in Rhenen, iig tot na de zomer. Erg fijn om nu voorlopig vastigheid te hebben.
    Liefs en enjoy (ook voor Corrie)

• 26 Januari 2006 - 22:35

Stef:

hallo moeder-dochter,
    Ik had maandag mobieltje aangezet om te sms-en en prompt kwam je berichtje binnen.Vandaag je badmuur gemetseld,groet van dirk en cor;zaterdag bl.pony.

• 07 Februari 2006 - 22:51

Roo-tje:

heeeee BT zo te lezen gaat alles goed kwil ff m"n e-mail doorgeven(karselan@gmail.com)heel veel plezier nog en grtjs (ben druk bezig om zaak over te nemen)maar dat lees je wel hoe 't verder gaat,ook de grtjs aan je mams trouwens.........doeidoei

• 08 Februari 2006 - 21:09

Ghana:

Hoi dames,
    Waarschijnlijk heerlijk aan het genieten samen in de Aussie-mode, no worries! Hier alles prima, we kijken uit naar de komst van Stef...

• 10 Februari 2006 - 21:58

Stef:

Leuk om via australie kontakt met dochter te hebben.Kijk ook uit naar Ghana ,vooral als ik hoor dat het bij jullie 40 gr. is en je onder de sterrehemel(komt me bekend voor)kunt slapen.
    Vandaag isolatie badkamer en stucwerk afgemaakt;Dirk is klaar met de plinten.
    lieve groeten...Stef