Oz, here i comeeeeee...... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu Oz, here i comeeeeee...... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu

Oz, here i comeeeeee......

Door: B.T.

Blijf op de hoogte en volg Batti

13 Januari 2006 | Thailand, Bangkok

Hi hi!

Iedereen nog heel? Vingers, oren en andere uitstekende delen zitten nog aan je lichaam vast?

Ik mag jullie met vreugde mededelen dat ik morgen naar de werreldstad Sydney vlieg! Yihaaaa!!! Op naar het volgende avontuur!!

Ik ben inmiddels ook door het geweldige en prachtige land LAOS gereisd. Een lekker relaxed onbezorgd land met hele gelukkige mensen!

Echt hoor: geld maakt NIET gelukkig. Die mensen daar hebben heel erg weinig te makken. Maar ze zijn oh zo happy. Wat kunnen 'wij' daar in het algemeen veel van leren! Geen stress, geen agressie, niet moeilijk doen, mensen worden oud en vele ziekten komen daar niet voor zoals bij ons in het westen.

Wat dat betreft is zo'n reis als dit iedereen aan te raden. Je doet zoveel ondrukken op en het is zo anders dan hoe 'wij' ons leven gewend zijn te leven. Zo zonde dat we zoveel mooie dingen over het hoofd zien daar. Het is helemaal niet nodig om je dagelijks zo druk te maken.

Het leven heeft zoveel meer te bieden dan carriere maken, materialisme, druk druk druk bezig zijn en het ergste: je druk, druk, druk maken in je hoofd... Ontspan. Relax. Vaak zijn de dingen waar je je zo druk over maakt helemaal niet zo belangrijk als je je het voorstelt. En ieder mens is vervangbaar. Denk daar maar eens over na. Laat het even bezinken. En werk dan wat minder overuren bijvoorbeeld!

Maar ja, ik heb inmiddels gezien door de tijd heen dat dat wel 100 x door verschillede personen tegen iemand gezegd kan worden... maar een ander moet het meestal ZELF ondervinden. Mensen zijn soms zo stijf, koppig en/of kortzichtig! Ga es ff na wat nu ECHT belangrijk is in JOUW leven..?

Leren door te ervaren. Zo werkt het in het leven. Maar soms is het zo moeilijk om te zien hoe andere mensen 'lijden', maar ja. Als buitenstaander kan je niets anders doen dan het te accepteren en afstand te nemen van andermans 'probleem'. Iedereen heeft dit beslist wel eens meegmaakt. Erg lastig soms.

Denk je wat een dwaas die Batti. Waar ijlt ze over? Nah, ga bijvoorbeeld eens op reis! Derde wereld landje bezoeken.. Mooi uitstapje, mooie vakantie. Niet te duur. Ideaal toch? :-D natuurlijk zijn er ook andere wegen te bewandelen..

Leren door te ervaren. Ja, einde speech. Hopelijk heb ik in ieder geval 1 ziel bereikt ;-)

Keep in touch!!

• 13 Januari 2006 - 18:47

Angela:

Maar om daar te komen zal je eerst meoten werken en de centjes moeten verdienen om die aan een dergelijke reis uit te geven.
    Hahahahaha maar ik snap wat je bedoeld.
    Hier in onze cultuur wordt eigenlijk niet anders verwacht dan dat je overwerkt.
    En ja je bent vervangbaar dat merk je snel genoeg als je niet wilt overwerken.
    Hahahahaha.........
    He meid tacke care oke
    Dikke kus en knuffel
    Owh by the way 7 mei id de mega meeting er weel en jah Devil is er zeker bij......lol

• 14 Januari 2006 - 10:50

SteaN:

zit wat in, maar ja je leeft hier in nederland en dan zul je toch 'mee' moeten doen hier.....

• 15 Januari 2006 - 09:06

Batti:

Nope Stefan,

zo gemakkelijk kom je er niet onder uit. Ik geloof nl totaal niet in, in wat je hier aangeeft.

• 18 Januari 2006 - 07:28

Inge:

Hé Bat! Ook een hele leuke tijd in het prachtige Australië toegewenst! Ik hoop dat je daar een leuk baantje kunt vinden, zodat je lang kan genieten van de reis! Klinkt allemaal goed: minder overwerken en geen stress, maar helaas zit dat er (nog) niet in voor mij :-(! Verder is mijn nieuwe baan wel leuk, hoor! Maar best wel zwaar dus...xxx Inky