TJAKKA. Ineens heb je 't
Door: Dana
Blijf op de hoogte en volg Batti
22 Maart 2006 | Australië, Anna Bay
Zit je in de bus en ineens realiseer je dat
- Omaatjes allemaal graag een permanentje om meer volume in hun steeds minder/dunner wordende haar te krijgen.
- Kinderen hebben niet alleen zorgen, slapeloze nachten, tijd en veel geld betekent. Maar het ook een absolute kans is als ouder om alle sporten en spellen nog te beoefenen die je nog altijd had willen uitproberen. Met hen als excuus. :-)
Jaahaaa, jullie wisten dat natuurlijk allemaal al, maar het is MIJN dagboek en MIJN ondervinding! Laat me nou! :-D
Zo zijn er wel meer van die dingen. Van die kleine dingen, of soms grote, die je zonder reden in 1 x ziet of begrijpt. Wie staat er nu stil bij hoe omaatjes graag hun haar hebben zitten behalve kappers..?
Haha, call me crazy, maar ik vind die ingevingen wel grappig. Dit waren er dan nog maar 2 natuurlijk, maar met de rest ga ik me niet nog meer belachelijk maken. Ghi :-)
---------------------------------------------
OUTBACK AUSTRALIA
Hebben jullie al lentekriebels? Ik heb gehoord dat jullie eraan toe zijn, na het langdurige ongure weer! Hier is het natuurlijk altijd hetzelfde: lekker warm weer. Maar weet je, zonder de dalen weet je de pieken niet te waarderen. En ik weet zeker dat jullie de eerste lentezonnestralen veel meer waarderen dan de verwende Ozzies hier!
Weten jullie nog dat mijn voorgaande verhaal eindigde in Alice Springs? Wel, 20 uur lang zaten we in rijdende luxe. We hadden een slaapcoupe geritseld voor de helft van de prijs. Terwijl de trein rusig zich naar het Rode Australië verplaatste, konden wij als gasten van de slaapcoupe’s genieten van een diner in ‘t restaurant of van een drankje en een knabbeltje gebruik in de lounge. Veel backpackers zaten in de trein. Met nadruk op zaten, want zij kunnen zich geen slaapplaats veroorloven vaak, maar wij daarentegen met onze 50% korting wel! Ghehehe.
Als je met backpackers reist, ben je bijna altijd verzekerd dat het gezellig wordt! Vaak zitten er exentriekelingen tussen, muzikanten, comedianten of gewoon prettige gestoorde jonge mensen die de wereld willen veroveren.
Wij hadden de eer samen met een Ierse violist samen te reizen. Eerst was ‘t een lekker rustig achtergrond muziek bij het diner, maar wanneer iedereen een borreltje op had en loskwam werd er de hele nacht gedanst en gefeest op de typische Ierse noten!
In tegenstelling met mijn verwachtingen was de woestijn heel erg groen! Rood van het zand natuurlijk, maar er leven zoveel bomen en struiken! Ook zagen we kuddes kamelen die even vreemd van het gedender van de trein opkeken. Duizenden kamelen leven daar die vroeger uit Arabië gehaald zijn en nu terug gekocht worden wegens het pure ras dat ontstaan is. Hihi.
Rode kangaroes hebben we (gelukkig) niet gezien. Deze kangaroes kunnen tot 2,5 meter hoog worden, per sprong zich 10 meter verplaatsen en als ze op hun spierbundel van een staart leunen om jou een kick te geven dan krijg je wellicht een heugelijke vliegles.
Aangekomen in Alice Springs om 12 uur ‘s middags kwamen we op het idee een siësta te houden. Het is daar zo warm dat je natte was binnen 5 minuten kurkdroog is. Het kan oplopen tot 59 graden en het minimum gemeten is –6 ‘s nachts. Grooote verschillen waar wij gelukkig niet mee te maken hadden.
Met een gids hebben we een 3-daagse tour gemaakt naar alle bezienswaardigheden. We vielen met onze groep in het niet tussen de vele, vele andere toeristen die de beroemde natuurwonderen kwamen bekijken. Kings Canyon is oogverblindend. Ayers Rock, welke we niet beklommen hebben uit respect voor het geloof van de Aboriginals, was niet meer dan een grote rode rots. Maar wel één met, voor velen, een grote spirituele waarde. Vele verhalen worden vertelt door de Aboriginals die te maken hebben met de rots. Bijster interessant!
We hebben alle nachten in een SWAG doorgebracht onder de sterrenhemel. Dat is een slaapzak met daarin een matje en het materiaal geeft je bescherming voor wind en regen. Een soort open tent dus. Heeeel erg gaaf.
Een weekje zijn we in Central Oz gebleven. Ik heb daar een didgeridoo gekocht. Middenin de Aboriginal-people-culture kan ik zo'n ding toch zeker niet laten staan?! Circulaire ademhaling heb ik nog niet onder controle, maar voor m'n aankomst in Nederland kan ik t hoor! Hihi
Beeeetje late update, maar goed.
Geniet van de lentedagen!
Heel veel liefs,
Batti alias Dana
22 Maart 2006 - 07:02
Angela:
He beste Batti
Nou idd hier beginen de bloemetjes te bloeien...
Maar is nog erg koud.
Het is nu 8 uur ochtend en het ijs zit me op de ramen van de auto.
Dat wordt zo meteen weer krabben.
Heb wel lekker genoten van de eerste zonne stralen met mijn gezicht heerlijk opgevangen.
Lekker ondanks de kou heerlijk op mijn bike gereden brrrrrr........
Toch nog ff flink geboekt hahahaha....
Als je dat doet krijg je het vanzelf een beetje warm van de adreline.
He Bat Hoelang duurd je avontuur eigenlijk?
Veel plezier meid en hou je haaks -
22 Maart 2006 - 07:44
Stean:
ben je weer gaan rondtrekken? :S nu snap en volg ik je niet meer hoor :( -
22 Maart 2006 - 17:55
Annie En Carole:
Wouw BATTI !!
Wat maak je toch weer een geweldige tijd mee! Mama zit hier bij mij achter de computer en vroeg zich af waar jij deze brief gepost zou hebben?.. We hebben je verhaal weer heerlijk gelezen! We zijn benieuwd hoe de didgeridoo klinkt! Veel liefs van ons!!xxx -
22 Maart 2006 - 19:48
Marky Mark:
Hey Batti
Het is elke keer weer smullen als ik je verhalen lees.
Het begint hier in het koude Nederland ook eindelijk weer op te fleuren. De zon, de geuren, de natuur. Het is eindelijk LENTE.
Veel plezier meissie en het ga je goed! -
23 Maart 2006 - 07:04
Pascal:
He Dana, toch vind ik het een naam met style!
gr. mr P -
23 Maart 2006 - 07:10
/.\|:
een kleine vraag:
Kom je nog ooit terug?
/.\| -
24 Maart 2006 - 05:58
Ikzelf:
- Hoe lang ik nog weg blijf? Ehh, geen idee, maar ik blijf vermoedelijk nog wel een jaartje weg ofzo..
- Of ik ooit nog terug kom? Jaaaah, als k mn wilde haren kwijt ben :-)
Nee Stefan, ben niet aan het rondtrekken. Dit is slechts 1 van de vele verhalen die ik nog achterloop met vertellen!
Liefsssssssss -
31 Maart 2006 - 07:48
Roo-tje:
batti a.k.a Dana......past wel bij je;) ..........tja afgelopen weekend 2 dage ge-BBQ :) eindelijk, volgende week weer.......trouwens suz was heel erg onder de indruk toen ze jou berichten las,dat je op zoveel mooie plaatsen bent geweest duzzz 2 thumbs UP...........en w8en op mooi zomer maar... grtz & huggies xxx