Brisbane
Door: Batti / Dana
Blijf op de hoogte en volg Batti
16 September 2006 | Australië, Brisbane
ff paar weekjes in Brisbane doorgebracht. Dat ligt een paar honderd km ten noorden van Sydney aan de oostkust in Queensland.
Queensland, waar het in deze periode van het jaar het beste weer is. Nah, dit jaar niet. Het heeft sinds 40 jaar niet zoveel geregend in Brisbane in deze maand schijnt. Goed voor brisbane, want er heerst een ontzettende droogte hier. Je mag bijvoorbeeld je auto niet meer wassen. Waterbesparing. Doe je dat wel en je wordt betrapt, heb je een flinke boete aan je broek hangen. Alle regen is hier voor de bevolking welkom dus, maar vanuit het toeristische perspectief gezien is het minder gezellig zeg maar ;-)
Veel leuke dingen meegemaakt in Brisbane: nieuwe familieleden leren kennen, naar een koala sanctuary geweest en een local genaamd Rob leren kennen en twee weken in zijn huis verbleven. Met hem en zijn vrienden en collegae (allemaal ozzies dus)echt hele 'local' dingen meegemaakt. Zoals naar 2 'footy' (rugby) wedstrijden geweest(super gaaf!) en wezen 'ten pin bowlen' met een groep vrienden van Robert. Is gewoon bowlen zoals wij dat kennen. Was ook fantastisch. Beide sporten zijn populair in Oz.
Ook wedstrijd gekeken thuis bij collegae van Rob. Echte die-hard fans. Alleen maar erg luide mannen, bier, pizza's, sigaretten, een waterpijp en veel grof taalgebruik. tsja, het was een ervaring zeg maar.. hahaha. Erg coowl voor een keertje zeg maar :-D
Ehm, met zelfde vrienden en huisgenoten van Rob dus ook wezen stappen enzo en uit eten geweest, een echte Ozzie barbie (bbq) meegekregen en gefitnessed (dat wil zeggen zij trainen, ik hen begeleiden). Rob heeft me de omgeving laten zien, me meegenomen naar een opvangcentrum voor oude, zieke en weeskoala's waar ook veel andere dieren en shows te zien zijn.
Al meer dan half jaar in Australie, maar je bent amper onder de locals. De dingen en plaatsen die je bezichtigt zijn vaak toeristisch, je verblijft in hostels waar alleen maar toeristen verblijven enzovoort.
Dus het was heel erg gaaf een local te ontmoeten, daar ff bij in te wonen en het 'echte' leven te mogen meemaken. Heeeeel gaaf.
Ook verre familieleden leren kennen en met hen een weekend doorgebracht. Ook onder de locals zeg maar. dat was hartstikke leuk. Een super aardig en gelukkig jong stel met 2 jonge kinderen. Zij hebben elkaar leren kennen terwijl zij aan het backpacken was. Na drie maanden verloofd en na zes maanden getrouwd. 8 jaar later nog steeds super happy. Hoe gaaf?!
Wordt vervolgd met foto's!
16 September 2006 - 06:55
Inge:
Ik vroeg me gisteren nog af waar je uithangt! Wie weet kom jij -net als jouw verre familielid- nog wel een leuke luide, bierdrinkende Ozzie tegen waardoor jij over 8 jaar ook nog in Oz verblijft! Het zou me niets verbazen haha! Al een jaar weg en dan nog zo met volle teugen genieten...super, hoor! Groetjes vanuit Nijmegen, Inge -
16 September 2006 - 07:08
Angela:
He Kanjer
Hoor het al je vermaakt je nog steeds optimaal.
Goed zo meid...
Ik zit weer met mijn goed gedrag op mijn werk.
Het is hier erg mooi weer veel zon en lekker warm gemiddeld toch zo'n 25 graden(gemiddeld).
Nou mag ook wel als je bedenkt dat we de maand uag alleen maar regen hebben gehad.
Dus nu is het mooi tijd voor de bike ( als mijn werkgever het me nou ook zou gunnen).
He kanjer veel liefs uit Arnhem en maak er wat van.
Kisses and tacke care.... -
16 September 2006 - 10:50
Koert:
Hey Meisie
Je houdt het lang vol daar, zal wel zijn omdat je het goed naar je zin hebt, jammer van de regen daar, die hebben wij hier nu niet (A)
het is ook niet super warm, maar wel lekker...
weet je eigenlijk al wanneer je terug gaat komen of beter gezegt, weet je al of je ooit nog terug gaat komen???
Groetjes vanuit mooi Ommen, Liefs Koert -
16 September 2006 - 11:17
Inkie:
Hey meissie, het is toch ongelofelijk wat jij al allemaal hebt mee mogen maken. Als ik die foto's allemaal zie, echt super!!
Zo te lezen heb je het ook erg naar je zin. Ben je al een jaar weg? Jeetje wat gaat de tijd toch snel.
Geniet er lekker van, want dit pakken ze je nooit meer af.
Bye bye, groetjes uit Duiven van Inkie. -
16 September 2006 - 11:32
Femke:
hey batteke,gaaf man zo leven tussen de bevolking,ene ben je er nu achter dat dronken mannen niet altijd vervelend zijn(haha af entoe wel gezellie)dat met die koala's ja dat heb ik eens gezien op tv(opvanghuis in australie)leek me toen echt gaaf(mooie beestjes he),goed te horen dat je het zo nog na je zin heb,maare wanneer komt onze batteke na huis dan??
kuzzz femke
Ps vond laatst leuk je weer gesprokken te hebben. -
18 September 2006 - 22:21
Thijs:
Hee meisje hier een mailtje van mij ik wilde alleen effe zeggen dat we woensdag 20 sept effe naar het siekenzius gaan om onze zoon te halen (hij moet nog we effe uit de buik van Bodil gehaald worden maar toch groeten Matthias -
19 September 2006 - 06:59
Anja:
Ha Batje! Ziet er goed uit, die Rob, dan zou ik het ook heel gezellig vinden ja, hahaha!!! Echt super, blijf genieten en tot who-knows-when... Kussie, An -
24 September 2006 - 20:34
Meyke:
And it's the Charlouis-nose!!! =P -
25 September 2006 - 08:20
SteaN:
sorry...hier al een voorschot op mijn reactie.... :P (K)(K)(K)(K)