Woohoo! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu Woohoo! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Batti Charlouis - WaarBenJij.nu

Woohoo!

Door: Batti

Blijf op de hoogte en volg Batti

27 Januari 2008 | Australië, Sydney

Yeah baby YEAH!

M'n visum voor Nieuw Zeeland is goedgekeurd. Het voelt nog steeds raar het land van de kangaroes te verlaten. Maar waar een einde is, is ook weer een nieuw begin en die kiwi vogeltjes lijken me ook wel heel erg leuk om te gaan zien!

Blijkbaar ga ik ook naar India en Nepal. Jaahaa. Mijn moeder en ik ontmoeten elkaar elk jaar in een ander land. In 2006 was het Australie. In 2007 Vietnam en nu dan heeft madam alweer een reis geboekt naar India en heeft ook een Nepalees visum geregeld. Erg assertief hoor mam! Ik moet alles nog regelen en boeken dus. Haha. Ik verheug me ook al opvolgend jaar! Dat zal dan hoogst waarschijnlijk Zuid Amerika worden!! Ik loop iets te hard van stapel nu geloof ik.. ghihi.

Dus Francis, nope ik kom nog niet naar huis. Nog lange niet. Nog veel te veel plannen!! :-)

Goed te horen dat het goed met jullie gaat. Bedankt voor je uitgebreide reactie Meijk.

26 Januari is het Australia Day. Dan vieren de Australiers dat kapitein Cook 200 jaar geleden voet aan wal heeft gezet. Dan zijn hier overal paardenraces, de pubs en barren zitten vol en er zijn concerten enzo.
Ze hebben hier wel een goede regel: Australia Day is een public holiday. MAAR omdat Australia Day op een zaterdag valt dit jaar en het dan al weekend is en iedereen vrij heeft al, wordt de public holiday verschoven naar maandag. Dus nu is iedereen maandag vrij en kunnen ze voor een tweede keer Australia Day vieren. Is dat niet geniaal?! ;-)

Samen met 30.000 anderen waren mijn huisgenoten Nick en Greg gisteren naar de races. Blijkbaar had Nick iets in z'n drinken gekregen, waardoor die echt super raar was geworden en vroeg naar huis kwam. Ik kwam thuis v werk en hij was echt super grappig. Lekker aan 't ijlen enzo.
Hij rijdt een mooie nieuwe Saab cabrio en normaal gesproken is ie héééél zuinig op z'n autootje, maar hij had nu zoo een trek in fast food dat ik 'm maar ff moest rijden. Ghehehe.
Nou, met 28 graden om 21.30 u 's avonds in een cabriootje rond cruisen... mwah lekkere bezigheid!

Zijn we een pizza wezen halen en die op 't strand zitten oppeuzelen. En hij maar wauwelen. Hij wilde wel in de string van Borat volgend jaar een nudie run doen bij de races. Hij was erg geinspireerd. Ik help hem dat herinneren :-)

Als iemand nog naar Melbourne komt, dan raad ik je echt aan in het donker over de West Gate Bridge te rijden. 't uitzicht is fenomenaal door de hoeveel lichtjes. 't schijnt ook de nummer 1 brug te zijn voor zelfdoding trouwens. Maar dat ter zijde.

Verder niets nieuws te melden. Bezig met de laatste dagen werken. Ben beetje plannen aan 't maken wat als laatste dingetjes te doen in Australia. Ga begin februari met Vicky, m'n engelse vriendin uit Sydney naar de Blue Mountains. Ga ook met Bay, vriend uit Melbourne, naar een nationaal park hier een paar uur vandaan kamperen en dan wombats om ons heen zien te struinen. Erg leuk! Dan nog ook ergens niet te ver hier vandaan met dolfijnen zwemmen en... that's it for now.

Wat gebeurd er daar allemaal? 't hoeft niet spectaculair te zijn hoor. Hoor ook graag hoe 't met jullie gaat en dan bedoel ik iedereen die dit leest. Niet alleen de vaste trouwe mensen die altijd alles lezen en hierop reageren.

Thanks peeps! :-)

• 27 Januari 2008 - 08:23

Arnold:

KIWI!

• 27 Januari 2008 - 11:22

Stean:

kiwi's zijn niet lekker? (of waren het alleen de gele? ;))

• 27 Januari 2008 - 11:45

Ria Kayen:

volg je op de voet,fijn dat je reislust weer gevoed kan worden,en ik weer met veel plezier je avonturen kan volgen,hoop dat je nog lang je droom kan vervolgen,
    groetjes Ria

• 27 Januari 2008 - 13:21

Femke:

heeyy batteke
    wat een verhalen weer,leuk idee van je mams!!
    hier alles zijn gangetje,mijn hoogtepunt is carnaval binnenkort haha(achja ieder zijn ding he)hihi
    meis dus we moeten je nog lang gaan missen,maar heb je goed hoor er is nog zo veel te zien!!
    dikke knuffel
    kuzz

• 28 Januari 2008 - 09:29

Detoxfrannie:

Jezus meid,wat een avonturen....dat red ik in heel mijn leven niet eens...haha!
    Hier is het wel een beetje saaai in NL, vnl. door het saaaaaaie weer....te weinig zon zeg maar!
    Hee maar wens je alle geluk en GENIET, maar dat doe je al. Jammer dat je nog niet terug komt (voor mij). Maar des te meer stoere verhalen je ....oooit komt vetrellen.
    Hee Batti, dikke knuffel x.
    Liefs Francis.

• 31 Januari 2008 - 11:15

Greet&Ben, Nietap:

Hoi Battie, fijn dat je visum voor NZ oke is. Wanneer is je vertrek er naar toe ? In Wellington wonen nog enige vrienden van ons. (en staat ook nog op ons verlanglijstje om te bezoeken)
    Inmiddels hebben we het alle dag ritme weer een beetje te pakken. Wel kil en koud brrr !
    De wond aan Greet haar been is inmiddels ook bijna dicht en loopt inmiddels weer als "een kievit" door het huis !
    Heb de weblog van onze Belgische wereld- reizigers inmiddels ook bekeken, met erg leuke foto's erop. Zij zijn inmiddels al weer thuis !
    Have fun en veel plezier in Auckland !

Groetjes, Ben